Ben

Ravisie Ben en Bas Licher Foto: Hans Lebbe / HLP imagesToen ze NLP ontdekte, kwam alles bij elkaar: haar pure interesse in de mens en de absolute passie voor taal en lesgeven. Sinds die tijd geeft zij met haar man Bas ‘de leukste NLP Opleidingen van Nederland’, coacht en traint ze bedrijven en particulieren, en assisteert ze dr. Richard Bandler zelf, internationaal, bij trainingen.

Haar loopbaan bestaat uit de meest uiteenlopende carrières, van softwaretrainer tot astroloog, van hoteleigenaar tot verpleegkundige, moeder en redacteur. Ze heeft alle kanten van het leven gezien, deed ontwikkelingswerk in Afrika, overleefde kanker, bouwde van de grond af een bedrijf op, en ontwikkelde nieuwe webwinkels en workshops die passen bij een natuurlijkvriendelijke levensstijl. Dit heeft haar gemaakt tot wat ze nu is; in het nu, (communicatief) sterk en kritisch. ‘Ik Ben wie ik Ben. Ik kan niet niet congruent zijn.’

Zoals dat vaak gebeurt bij congruente mensen, sluit haar dagelijks werk naadloos aan op haar hobby’s en de wijze waarop ze voor zichzelf zorgt. Op ‘schoonvel.nl’, de naam zegt het al, zijn zeven keer zeven wonderbaarlijke en zuivere materialen te zien en te koop die goed zijn voor huid en haar.  Onder de naam ‘Breinbreier’ (breinbreier.nl) verkoopt Ben inmiddels pure, milieuvriendelijke breimaterialen.

Alles wat ze verkoopt, heeft ze eerst zelf gebruikt en goed bevonden. ‘Zelf getest is het best’ en ‘Als het me niet bevalt, verkoop ik het niet’ zijn niet voor niets de gevleugelde uitspraken van Ben Licher.

Ben is breinbreier van professie. ‘Breinbreier’, zo weten wij van horen zeggen, is een ander woord voor coach, trainer. Ben’s passie is werken met mensen, stuk voor stuk uniek met hun leven zoals zij het leven. Eenieder, pubers, ouderen, ouders, managers, kunstenaars, accountants. Geïnteresseerd als ze is, oprecht en met een bijzonder gevoel voor humor, coacht en begeleidt ze hen letterlijk persoonlijk naar hun talenten en kwaliteiten. De bijzondere kracht die daarbij vrij komt, heeft velen geïnspireerd tot het maken van (andere) keuzes; weg van stress, trauma’s of spanningen naar creatieve uitdagingen en veranderingen, voor hen en dan ook goed voor altijd.

Ze houdt voortdurend zichzelf en de mens een spiegel van levenservaring voor, maar net een andere dan je zou verwachten, met respect, kritisch en zo af en toe met verbluffende eenvoud. Krachtig, afgepast genoeg, zuiver. Leven zoals het is. Verandering. Mensen. Ben Licher.

Nieuwsgierig? Veel meer over Ben Licher en haar werk vinden we goed op www.ravisie.nl  [etc.]